Print Page | Close Window

MemBasmi Calun2 P.Raya Main Jin Sihir

Printed From: Rawatan Sihir
Category: Public (FREE Section)
Forum Name: Amalan Am untuk Pelbagai Keadaan / Miscellaneous Amal
Forum Discription: Panduan amalan untuk pelbagai keadaan terutama kecemasan / Amal guide for miscellaneous situation especially emergency
URL: http://www.rawatansihir.com/forum/forum_posts.asp?TID=1894
Printed Date: 27-May-2022 at 4:17am
Software Version: Web Wiz Forums 8.05 - http://www.webwizforums.com


Topic: MemBasmi Calun2 P.Raya Main Jin Sihir
Posted By: abg_ramz
Subject: MemBasmi Calun2 P.Raya Main Jin Sihir
Date Posted: 01-Mar-2008 at 8:09pm

MEMBASMI CALUN2 PILIHAN-RAYA YANG  MAIN KOTOR

GUNA JIN GUNA SIHIR

 

 

Assalamu’alaikom,

 

Sekarang musim pilihanraya. Di tiang2 lampu sudah banyak di pasang poster2 parti-parti politik. Dan sudah juga ada desas-desus mengenai calun2 pilihanraya yang mendapatkan khidmat bomoh tempatan dan bomoh2 luar negara.

 

(Rujuk:

http://www.nst.com.my/Current_News/NST/Thursday/National/2146295/Article/index_html - http://www.nst.com.my/Current_News/NST/Thursday/National/2146295/Article/index_html

http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2008/2/16/nation/20350127&sec=nation -
 
http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2008/2/16/nation/20350127&sec=nation
http://www.hmetro.com.my/Sunday/BeritaUtama/20080217102520/Article/index_html -
 
http://www.hmetro.com.my/Sunday/BeritaUtama/20080217102520/Article/index_html )

 

 

Tujuan mereka tidak lain tidak bukan:

 

  1. Dipilih sebagai calun oleh ketua parti mereka
  2. Dipilih sebagai wakil oleh pengundi-pengundi

 

Orang yang sikit2 main bomoh, kita tidak jangka mereka akan bantu syiar Islam apabila mereka memegang jawatan. Dan tentu sekali, orang2 yang sikit2 main bomoh, perjuangan politik tidak ikhlas tetapi untuk kepentingan mereka sendiri.

 

Namun ini semua desas-desus. Tidak ada bukti jelas, dan tidak ada calun yang sanggup mengaku (bodoh) dalam temuramah TV menggunakan bomoh. Yang ada cuma satu kes bomoh yang kerat-kerat seorang ADUN Pahang walaupun  dilaporkan dalam mahkamah mangsa telah bayar upah yang begitu lumayan. Bomoh akhirnya dihukum masuk penjara Pudu kerana membunuh

 

(Rujuk: http://en.wikipedia.org/wiki/Mona_Fandey - http://en.wikipedia.org/wiki/Mona_Fandey )

 

 

Untuk calun2 sebegini, mari kita sama-sama amalkan berikut di rumah kita atau di surau2 kita. Siapa lagi nak doa bersihkan negara kita ni, kalau bukan kita jugak !

 

Niat Doa: YA ALLAH, aku mohon untuk orang2 yang main politik kotor guna jin guna sihir, tawarkanlah semua ilmu sihir yang mereka pakai (Ulang 3x)

  • Salawat 1x
  • Surah Yasin 1x
  • Salawat 1x

insyALLAH.

 

Sekian wassalam-------------
Saya hanyalah seorang tukang seru; berserulah kita kepada ALLAH, Tuhan yang menguasai Segala Apa yang di Langit dan di BumiReplies:
Posted By: abg_ramz
Date Posted: 09-Mar-2008 at 1:28pm

Assalamu'alaikom,

AlhamduLILLAH berjalan lancar juga pilihanraya untuk Malaysia semalam. Untuk pilihanraya akan datang, kita akan cuba syorkan ahli qariah masjid2 berdekatan sembur air Yasin di
  1. tempat2 masuk pagar saluran2 mengundi, dan  
  2. tempat2 kaki lima yang dijadikan tempat semakan undi.
Bukan apa, semoga dengan barakah air bacaan tahlil Yasin, semakin mudah urusan rakyat Malaysia memilih pemimpin2 yang terbaik, insyALLAH.
 
Memilih pemimpin/ketua adalah wajib kerana ini sebahagian keperluan berkumpulan / bermasyarakat.
 
Petikan dari:  http://berita.perak.gov.my/March/kolumnis%204.htm - http://berita.perak.gov.my/March/kolumnis%204.htm

Berikut disiarkan kupasan Mufti Kerajaan Negeri Perak, Dato’ Seri Haji Harussani Haji Zakaria mengenai persoalan tersebut ketika ditemui oleh wartawan Berita Perak di pejabatnya, baru-baru ini.  

Dalam masyarakat, kita mesti ada ketua kerana kepimpinan adalah wajib dalam Islam. Kalau kita berjalan bertiga orang, kita wajib lantik seorang sebagai ketua. Jadi kepimpinan dalam masyarakat itu dipandang sebagai ketua dalam agama.
 
Sekian wassalam
 


-------------
Saya hanyalah seorang tukang seru; berserulah kita kepada ALLAH, Tuhan yang menguasai Segala Apa yang di Langit dan di Bumi


Posted By: abg_ramz
Date Posted: 09-Apr-2011 at 10:14am
Assalamu'alaikom,
 
Agak terhibur bila terbaca cerita kegiatan wanita warga-asing berambut blonde di negeri kenyalang:
http://mocsarawak.wordpress.com/2011/04/07/a-spiritual-battle-in-mukah/ - http://mocsarawak.wordpress.com/2011/04/07/a-spiritual-battle-in-mukah/
 
Namun hakikatnya berdosa besar kalau kita menggunakan jin sihir untuk apa-apa tujuan. Kerana menggunakan sihir jatuh DOSA BESAR NO 2 selepas DOSA SYIRIK (DOSA BESAR NO 1) !!
 
Selain itu sebagaimana firman ALLAH dalam Sura (20) Taha ayat 69-70,  maka tidak akan menang ahli sihir, walau dari mana sekalipun mereka datang:
 
Dan lemparkanlah apa yang ada di tangan kananmu, niscaya ia akan menelan apa yang mereka perbuat. Sesungguhnya apa yang mereka perbuat itu adalah tipu daya tukang sihir (belaka). Dan tidak akan menang tukang sihir itu, dari mana saja ia datang".
 
Lalu tukang-tukang sihir itu tersungkur dengan bersujud, seraya berkata: "Kami telah percaya kepada Tuhan Harun dan Musa".
 
 
Maka hendaklah kita menjaga amalan kita (makan, minum, ibadat, kerja) supaya dikekalkan dalam kumpulan orang beriman (orang saleh). Ini kerana orang beriman adalah orang mu'min, dan ALLAH telah menjaminkan banyak kelebihan kepada orang mu'min
 
Sekian wassalaam
  


-------------
Saya hanyalah seorang tukang seru; berserulah kita kepada ALLAH, Tuhan yang menguasai Segala Apa yang di Langit dan di BumiPrint Page | Close Window

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info