Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  CalendarCalendar  Search The ForumSearch  HelpHelp
  RegisterRegister  LoginLogin
Perbincangan ilmu2 yang berasaskan jin
 Forum Rawatan SihirSeksyen Ahli Serious berYURAN (Malay Only)Perbincangan ilmu2 yang berasaskan jin
Message Icon Topic: Bincang2 Tenaga Dalam Post Reply Post New Topic
Page  of 3 Next >>
Author Message
AjeRi
Bukan Emergensi
Bukan Emergensi
Avatar

Joined: 17-Jun-2007
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 70
Quote AjeRi Replybullet Topic: Bincang2 Tenaga Dalam
    Posted: 01-Aug-2007 at 1:54am

bg ramz,boleh tolong 'scan' web nie tak? apa pandangan abg ramz dll? lepas tu tolong ulas ye?

www.anugerahagung.com

ajeri
IP IP Logged
abgaudit
Ahli Zaman Free
Ahli Zaman Free


Joined: 03-Jul-2007
Online Status: Offline
Posts: 218
Quote abgaudit Replybullet Posted: 01-Aug-2007 at 9:53am
Originally posted by AjeRi

bg ramz,boleh tolong 'scan' web nie tak? apa pandangan abg ramz dll? lepas tu tolong ulas ye?

www.anugerahagung.com

 
Ni macam Cakra Alam ja niii...commercial dah nii...tak payahlaa...walaupun
IP IP Logged
abgaudit
Ahli Zaman Free
Ahli Zaman Free


Joined: 03-Jul-2007
Online Status: Offline
Posts: 218
Quote abgaudit Replybullet Posted: 01-Aug-2007 at 9:58am
Originally posted by AjeRi

bg ramz,boleh tolong 'scan' web nie tak? apa pandangan abg ramz dll? lepas tu tolong ulas ye?

www.anugerahagung.com

 
Ni macam Cakra Alam dah ni....dah commercial sesangat ni.....walaupun dia kata tak guna makhluk halus tapi rasanya guna jugak tanpa disedari.....lepas tu tulis no tipon jeee alamat tak disertakan...mcm nak sorok jeeee...
IP IP Logged
zailan175
Ahli Zaman Free
Ahli Zaman Free

28/5/07 - 27/5/08

Joined: 26-May-2007
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 843
Quote zailan175 Replybullet Posted: 01-Aug-2007 at 10:01am
hmmm saya pun hingat macam tu jugak lah. nak tuduh tuduh tak berani tapi cara dia cakap lebih kepada meditasi(yoga and so on) ambil tenaga dalam dan luar dari mana datang tenaga tu tak pula dia cakap.

satu lagi yang saya jumpa ialah PRANA SHAKTI bila saya check tengok ia berasal dari TIBET..... jauh tuuuuuu baik baik dalam amalan jgn terpesong dgn kaedah SKIM CEPAT PANDAI NI
IP IP Logged
AjeRi
Bukan Emergensi
Bukan Emergensi
Avatar

Joined: 17-Jun-2007
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 70
Quote AjeRi Replybullet Posted: 01-Aug-2007 at 6:54pm

Tapi, kan ke meditasi tu ada penjelasan saintifik, maksudnya halal?takde pakai makhluk halus,jin, khadam dan sebagainya.Saya ada chat dgn Guru perguruan nie dlm Yahoo Messenger,dia mati2 kata ilmu ni tak syirik,tak pakai jin,khadam dsb.Cuma pakai tenaga dalam dan doa shj.Dia kata,kalau nak jelas,jumpa dia,dia akan explain.Jgn tanya org yg bukan ahli,nanti timbul fitnah, sbb org yg bukan ahli ilmu ni tak paham hakikat ilmu tenaga dalam,sbb tu la senang2 tuduh ilmu tenaga dalam ni sihir dan syirik.Sedangkan ilmu tenaga dalam ni ada penjelasan saintifik.Tak payah pakai jampi mantera pun.Itu dia kata la.

Dr satu sudut,saya setuju jugak penjelasan dia tu.Sebab tu saya nak tanya kat sini,saper2 yg ada blaja ilmu tenaga dalam ni,tolong lah jelaskan.
 
Apa hukum meditasi dan tenaga dalam dlm Islam? Boleh blaja ke benda tu? Dan ada pihak kata yg natijah dr meditasi nie kdg2 kita boleh buat sesuatu yg mencarik adat,cthnya pukulan jarak jauh,kebal,mengubat dan sebagainya.
 
Ada jugak sstengah pengamal perubatan yg menggabungkan meditasi dan tenga dalam nie dgn cara2 Islam,cthnya zikir, Quran dsbnya.Apa pandangan forumer sekalaian?
 
Mohon pencerahan dr semua.Syukran.
ajeri
IP IP Logged
abg_ramz
Admin Group
Admin Group
Avatar
Perawat Darussalam

Joined: 20-Nov-2006
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 6188
Quote abg_ramz Replybullet Posted: 01-Aug-2007 at 7:38pm
Originally posted by AjeRi

Tapi, kan ke meditasi tu ada penjelasan saintifik, maksudnya halal?takde pakai makhluk halus,jin, khadam dan sebagainya.Saya ada chat dgn Guru perguruan nie dlm Yahoo Messenger,dia mati2 kata ilmu ni tak syirik,tak pakai jin,khadam dsb.Cuma pakai tenaga dalam dan doa shj.Dia kata,kalau nak jelas,jumpa dia,dia akan explain.Jgn tanya org yg bukan ahli,nanti timbul fitnah, sbb org yg bukan ahli ilmu ni tak paham hakikat ilmu tenaga dalam,sbb tu la senang2 tuduh ilmu tenaga dalam ni sihir dan syirik.Sedangkan ilmu tenaga dalam ni ada penjelasan saintifik.Tak payah pakai jampi mantera pun.Itu dia kata la.

 
saya syor awak hadiahkan pada Guru tersebut Yassin ayat 45 100x, diikuti Surah Kausar 10x supaya di beri mimpi petunjuk
 
insyALLAH
 
 
 
 
Saya hanyalah seorang tukang seru; berserulah kita kepada ALLAH, Tuhan yang menguasai Segala Apa yang di Langit dan di Bumi
IP IP Logged
wasabi
Ahli Zaman Free
Ahli Zaman Free

Ahli 6/9/07 - 5/9/08

Joined: 16-Jul-2007
Online Status: Offline
Posts: 124
Quote wasabi Replybullet Posted: 02-Aug-2007 at 1:00pm
saya tumpang menyampuk sat, asal saya terkena semua ni dulu kerana alasan alasan yg mcm nilah. yg diberikan oleh perawat tu. kalau tanya org bukan ahli jd bla bla bla. tolong org tk dpt apa tp kena tuduh mcm2. duit sendiri habis bla bla bla. sama jer alasan dia.
 
tp semlm, semuanya dah nampak. hmmmm. terima kasih kpd abg ramz yg buka web ni, dan hikmahurut yg bawa saya ke darussalam. terimakasih kpd ust hamdan dan ust hadi yg merawat saya semlm.
 
terima kasih byk byk!
IP IP Logged
zailan175
Ahli Zaman Free
Ahli Zaman Free

28/5/07 - 27/5/08

Joined: 26-May-2007
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 843
Quote zailan175 Replybullet Posted: 02-Aug-2007 at 1:10pm
Originally posted by abg_ramz

Originally posted by AjeRi

Tapi, kan ke meditasi tu ada penjelasan saintifik, maksudnya halal?takde pakai makhluk halus,jin, khadam dan sebagainya.Saya ada chat dgn Guru perguruan nie dlm Yahoo Messenger,dia mati2 kata ilmu ni tak syirik,tak pakai jin,khadam dsb.Cuma pakai tenaga dalam dan doa shj.Dia kata,kalau nak jelas,jumpa dia,dia akan explain.Jgn tanya org yg bukan ahli,nanti timbul fitnah, sbb org yg bukan ahli ilmu ni tak paham hakikat ilmu tenaga dalam,sbb tu la senang2 tuduh ilmu tenaga dalam ni sihir dan syirik.Sedangkan ilmu tenaga dalam ni ada penjelasan saintifik.Tak payah pakai jampi mantera pun.Itu dia kata la.

 
saya syor awak hadiahkan pada Guru tersebut Yassin ayat 45 100x, diikuti Surah Kausar 10x supaya di beri mimpi petunjuk
 
insyALLAH
 
 
 
 


apa lagi ajrei bila dah buat nanti kasi tau apa mimpi dapat ok... tak semestinya mimpi mungkin dapat petunjuk lain.. pahala pun dapat nanti INSYAALLAH.... buat ulang ulang sampai dapat ok....

zailan
IP IP Logged
mYa76
Ahli Zaman Free
Ahli Zaman Free

Baca Saja 25/4 - 24/6/08

Joined: 21-Feb-2007
Online Status: Offline
Posts: 241
Quote mYa76 Replybullet Posted: 02-Aug-2007 at 1:19pm
maaf la nak mencelah sikit..

bagi saya yg pernah ternampak imbasan patung buddha besi dgn tangannya yang banyak suatu waktu dulu..

bila saya masuk je web ni dan nampak master tu dok meditasi atas batu atas laut/sungai..mcm dejavu pulak..
mintak ampun semua..fobia la..
IP IP Logged
kak za
Bukan Emergensi
Bukan Emergensi
Avatar
AST 8/1 - 8/2/10

Joined: 24-Jul-2007
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 86
Quote kak za Replybullet Posted: 02-Aug-2007 at 1:30pm
bila buka web tu nampak cam ada unsur riak dan bongkak pada awal2 lagi.
 
org islam mana boleh ada sifat tu. hati-hati.
IP IP Logged
Page  of 3 Next >>
Post Reply Post New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide

This page was generated in 0.063 seconds.