Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  CalendarCalendar  Search The ForumSearch  HelpHelp
  RegisterRegister  LoginLogin
Direktori Quran Online / Directory for Quran Online
 Forum Rawatan SihirPublic (FREE Section)Direktori Quran Online / Directory for Quran Online
Message Icon Topic: Sepadukan MS Word anda dgn AQ(Topic Closed Topic Closed) Post Reply Post New Topic
Author Message
abg_ramz
Admin Group
Admin Group
Avatar
Perawat Darussalam

Joined: 20-Nov-2006
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 6188
bullet Topic: Sepadukan MS Word anda dgn AQ
    Posted: 16-Jul-2007 at 7:14pm
Assalamu'alaikom,
 
Ada cara cepat untuk kita masukkan ayat2 Al-Quran ke dalam dokumen Microsoft Word. Kalau saya di posting2 sini pun, terkial-kial copy paste satu-satu ayat.
 
Sekarang ada cara plug-in Al-Quran for MS Word. Jadi kita selepas install, kita select pada "Menu", untuk masukkan Ayat2 Quran mana perlu dengan cara pilih number surah, dan number ayat2. Big%20smile
 
Terimakasih pada saudara Amdan kerana berkongsi ilmu, dan terimakasih pada pengasas Plug-in for Al-Quran for Word ni: Thumbs%20Up
 
Saudara Mohamad Taufiq
Depok , Indonesia .
moh.taufiq at gmail.com
yahoo messenger id : mtaufiq.rm
 
 
Semoga memberi manfaat
 
 
 
 


Edited by abg_ramz - 16-Jul-2007 at 7:31pm
Saya hanyalah seorang tukang seru; berserulah kita kepada ALLAH, Tuhan yang menguasai Segala Apa yang di Langit dan di Bumi
IP IP Logged
Tora
Ahli Zaman Free
Ahli Zaman Free
Avatar

Joined: 24-Nov-2006
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 309
bullet Posted: 17-Jul-2007 at 3:32pm
Wow Bang Ramz...menakjubkan.  Terima kasih kongsi information ni Bang Ramz...tak teraba raba lah lagi tora cari ayat ayat.  Sungguh sungguh mencerahkan.
Den Nak Pulang
IP IP Logged
seimei
Bukan Emergensi
Bukan Emergensi
Avatar
TBC 22/4/07 - 21/4/08

Joined: 15-Apr-2007
Online Status: Offline
Posts: 29
bullet Posted: 18-Jul-2007 at 9:05am
Ada lagi satu tool ni pon boleh membantu, boleh save terus masuk dalam HTML

link dia kat sini

http://siahe.com/zekr/


Zekr is an open platform Quran study tool for simply browsing and researching on the Holy Quran. It is a Quran-based project, planned to be a universal, open source, and cross-platform application to perform most of the usual refers to Quran. The main idea is to build an as generic as possible platform to accept different Islamic resources.

IP IP Logged
Tora
Ahli Zaman Free
Ahli Zaman Free
Avatar

Joined: 24-Nov-2006
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 309
bullet Posted: 18-Jul-2007 at 9:25am
Terima kasih siemei..Kak Tora download dulu.
Den Nak Pulang
IP IP Logged
whitemusk
Emergency Kes
Emergency Kes
Avatar

Joined: 23-Nov-2006
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 21
bullet Posted: 18-Jul-2007 at 9:35am

bagus... tq..
IP IP Logged
seimei
Bukan Emergensi
Bukan Emergensi
Avatar
TBC 22/4/07 - 21/4/08

Joined: 15-Apr-2007
Online Status: Offline
Posts: 29
bullet Posted: 18-Jul-2007 at 3:18pm
oh luper nak bagi tau ...harap2 saper pon yang pakai software macam ni, harap boleh double check dengan Al-Quran sebenar kekadang ditakuti ada ralat.

saya buat double check ngan Al-Quran CD (Soft Trade..Malaysia Company) untuk bacaan dan maksud serta baris2 dia.


Berhati2 biler main tempek2 ni.Wink
IP IP Logged
Post Reply Post New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide

This page was generated in 0.018 seconds.