Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  CalendarCalendar  Search The ForumSearch  HelpHelp
  RegisterRegister  LoginLogin
Panduan Forum / Forum Guide
 Forum Rawatan SihirPublic (FREE Section)Panduan Forum / Forum Guide
Message Icon Topic: Gunalah id2 mencerminkan jiwa bersih Post Reply Post New Topic
Page  of 2 Next >>
Author Message
abg_ramz
Admin Group
Admin Group
Avatar
Perawat Darussalam

Joined: 20-Nov-2006
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 6188
Quote abg_ramz Replybullet Topic: Gunalah id2 mencerminkan jiwa bersih
    Posted: 10-Jul-2007 at 11:35am
Assalamu'alaikom,
 
Di sini kita maklumkan id-id yang mencerminkan jiwa yang sakit tidak dibenarkan.
 
Tujuan forum ialah merawat, dan sekiranya jiwa anda sakit, maka nasihat diforum ini akan payah dimanfaatkan. Seterusnya penyakit jiwa anda mungkin tersebar kepada ahli2 lain yang sedang mencari nasihat bagi diri mereka.
 
Untuk mereka yang kekal mahu id tersebut, silalah berforum di tempat2 yang sesuai dengan jiwa anda. Big%20smile
 
Contoh2 id-id yang disuspended:
  • Puaka
  • Perompak
  • Penyamun
  • Monyet
  • Beruk
  • Kaki Kelentong
  • Penipu 
  • etc

Sekian terimakasih

 
 


Edited by abg_ramz - 10-Jul-2007 at 11:56am
Saya hanyalah seorang tukang seru; berserulah kita kepada ALLAH, Tuhan yang menguasai Segala Apa yang di Langit dan di Bumi
IP IP Logged
zailan175
Ahli Zaman Free
Ahli Zaman Free

28/5/07 - 27/5/08

Joined: 26-May-2007
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 843
Quote zailan175 Replybullet Posted: 10-Jul-2007 at 2:24pm
ada jugak yang mengaku diri dorang macam tu yer...... tah lah kalau dah nick macam tu pun sanggup pakai macam mana lak dirinya?
IP IP Logged
abg_ramz
Admin Group
Admin Group
Avatar
Perawat Darussalam

Joined: 20-Nov-2006
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 6188
Quote abg_ramz Replybullet Posted: 10-Jul-2007 at 2:49pm
Originally posted by zailan175

ada jugak yang mengaku diri dorang macam tu yer...... tah lah kalau dah nick macam tu pun sanggup pakai macam mana lak dirinya?
 
Tu yang kita sedih, orang2 jenis ni siang2 lagi dah mengHINA dirinya sendiri.... Cry


Edited by abg_ramz - 10-Jul-2007 at 6:27pm
Saya hanyalah seorang tukang seru; berserulah kita kepada ALLAH, Tuhan yang menguasai Segala Apa yang di Langit dan di Bumi
IP IP Logged
jannatulfirdaus
Bukan Emergensi
Bukan Emergensi

Ahli 10/8/07 - 9/8/08

Joined: 19-Jul-2007
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 73
Quote jannatulfirdaus Replybullet Posted: 19-Jul-2007 at 4:34pm
salam
id saya yang baru ni ok tak ganti torturedSmile
jannatul firdaus is my dream
IP IP Logged
abg_ramz
Admin Group
Admin Group
Avatar
Perawat Darussalam

Joined: 20-Nov-2006
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 6188
Quote abg_ramz Replybullet Posted: 19-Jul-2007 at 4:39pm
Originally posted by jannatulfirdaus

salam
id saya yang baru ni ok tak ganti torturedSmile
 
alhamduLILLAH
 
 
 
Saya hanyalah seorang tukang seru; berserulah kita kepada ALLAH, Tuhan yang menguasai Segala Apa yang di Langit dan di Bumi
IP IP Logged
zahir
Bukan Emergensi
Bukan Emergensi
Avatar
Ahli 7/8/07 - 6/2/08

Joined: 28-Jun-2007
Online Status: Offline
Posts: 617
Quote zahir Replybullet Posted: 18-Aug-2007 at 1:53pm

Assalamu'alaikum drifter !

semoga selama usia anda hingga ke hari ni diberkati Allah dan dimurahkan lagi rezeki dan bahagia hidup hingga ke syurga !Thumbs%20Up
 
saya check makna "drifter" = "aimless person" la....Geek
 
apa kata sempena harijadi awak hari ni, awak tukar nama yg ada "aim"...Embarrassed jgn mare ek... hari ni birthday awak ek...Smile
 
 
hasbi rabbi jallallah maa fi qalbi ghairullah...
IP IP Logged
abg_ramz
Admin Group
Admin Group
Avatar
Perawat Darussalam

Joined: 20-Nov-2006
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 6188
Quote abg_ramz Replybullet Posted: 29-Nov-2007 at 10:30pm
Assalamu'alaikom,
 
Sebagai orang2 Islam, polisi forum tidak akan benarkan id2 nama2 yang diketahui berkaitan dengan:
 
1) Dewa-dewi kayangan
2) Dewa-dewi untuk puja pantai
3) Dewa-dewi dari kitab2 Hindu
etc
 
Ini kerana memilih nama2 begitu mencerminkan hati yang masih suka kepada perkara-perkara syirik. Dan saya pun tak pasti apakah manfaatnya forum ini yang tumpuan kepada doa2 dan Ayat2 Quran kepada orang2 yang sebegini.
 
Sekian wassalam
 
 
 


Edited by abg_ramz - 29-Nov-2007 at 10:33pm
Saya hanyalah seorang tukang seru; berserulah kita kepada ALLAH, Tuhan yang menguasai Segala Apa yang di Langit dan di Bumi
IP IP Logged
drifter
Emergency Kes
Emergency Kes
Avatar

Joined: 22-Dec-2006
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 147
Quote drifter Replybullet Posted: 30-Nov-2007 at 2:06am
Originally posted by zahir

Assalamu'alaikum drifter !

semoga selama usia anda hingga ke hari ni diberkati Allah dan dimurahkan lagi rezeki dan bahagia hidup hingga ke syurga !Thumbs%20Up
 
saya check makna "drifter" = "aimless person" la....Geek
 
apa kata sempena harijadi awak hari ni, awak tukar nama yg ada "aim"...Embarrassed jgn mare ek... hari ni birthday awak ek...Smile
 
 
 
kak zahir, sori ek..... baru hari ni saya perasan yg kak zahir buat posting berkenaan dgn id saya, bersempena birthday plak tuh! Terima kasih byk2 kerana sudi menasihati saya berkenaan dgn id ni.
 
Btw, kat mana yg kak zahir cari smpi jumpa makna "drifter" = "aimless person" tu. Sebenarnya saya berminat dengan dunia sukan permotoran, dan kini sukan "car drift" mula mendapat tempat di hati peminat sukan permotoran di Malaysia umpama F1, Rally, D1 dan seumpamanya. Pemandu kereta "car-drift" dipanggil drifter..... tu yg saya gunapakai id tersebut.
 
Payah gak ek.... terkadang satu2 perkataan mungkin membawa lebih dari satu makna & berdasarkan klepada konteks tertentu. Tapi rasa saya le, x salah saya menggunakan id ini berdasarkan penerangan saya di atas. Namun terpulang le pada Abg Ramz selaku moderator untuk memberi komen selanjutnya. Jika dirasakan tidak sesuai dan tidak menepati kehendak ruangan forum ini, dengan hati terbuaka saya sudi menukarkannya kepada nama id yg lebih Islamik. Allhualam! Wink
Simple Living High Thinking

IP IP Logged
abg_ramz
Admin Group
Admin Group
Avatar
Perawat Darussalam

Joined: 20-Nov-2006
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 6188
Quote abg_ramz Replybullet Posted: 30-Nov-2007 at 8:20am
Originally posted by drifter

Originally posted by zahir

saya check makna "drifter" = "aimless person" la....Geek

 
Btw, kat mana yg kak zahir cari smpi jumpa makna "drifter" = "aimless person" tu. Sebenarnya saya berminat dengan dunia sukan permotoran, dan kini sukan "car drift" mula mendapat tempat di hati peminat sukan permotoran di Malaysia umpama F1, Rally, D1 dan seumpamanya. Pemandu kereta "car-drift" dipanggil drifter..... tu yg saya gunapakai id tersebut.
 
Payah gak ek.... terkadang satu2 perkataan mungkin membawa lebih dari satu makna & berdasarkan klepada konteks tertentu.
 
 
Ada betul kenyataan saudara Drifter kita. Masa time2 saya muda2 dulu  Embarrassed cara bawa kereta sebegini di panggil cara "Rockford Files" 
 
Bab2 salah tafsir pun kena hati2. Almaklum kes HINDRAF pun, kalau ikut paper, kena buang kes sebab masalah terjemah bahasa dari Tamil ke BM.
 
 
 


Edited by abg_ramz - 30-Nov-2007 at 8:20am
Saya hanyalah seorang tukang seru; berserulah kita kepada ALLAH, Tuhan yang menguasai Segala Apa yang di Langit dan di Bumi
IP IP Logged
zulaikha
Bukan Emergensi
Bukan Emergensi
Avatar
Ahli 29/8/07 - 28/8/08

Joined: 30-Nov-2007
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 24
Quote zulaikha Replybullet Posted: 30-Nov-2007 at 1:49pm
salamun 'alaikum

ni saye, butterprawn. saja-saja nak tukar id..
out with the old, in with the new. Sleepy

asyik nak mkn butter prawn je naik pulak kolestrol. 
IP IP Logged
Page  of 2 Next >>
Post Reply Post New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide

This page was generated in 0.031 seconds.