Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  CalendarCalendar  Search The ForumSearch  HelpHelp
  RegisterRegister  LoginLogin
Posting untuk Kes Berat sahaja
 Forum Rawatan SihirNasihat Rawatan / Treatment Advise (NOT FREE)Posting untuk Kes Berat sahaja
Message Icon Topic: gangguan shizoprenia sejak 2002 Post Reply Post New Topic
Author Message
waizee
Emergency Kes
Emergency Kes


Joined: 21-Aug-2007
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 0
Quote waizee Replybullet Topic: gangguan shizoprenia sejak 2002
    Posted: 10-Jan-2014 at 12:30am
Salam Abg Ramz,

saya ada gangguan shizoprenia sejak 2002...hilang setelah berubat kampung.
datang kembali ketika sy kerja di satu opis pada awal 2004 dan x hilang sehingga sy berhenti 03/2005. Ketika itu sy berubat merata tepat, kpg, Lipis, Darussyifa. Darussalam & terakhir di Manarah....
dari 2006 - 2013 gangguan datang kembali...ttp hilang, ada kala hilang sendiri...ada kala pergi darussyifa.
Sejak 10/2013 suara2 tersebut datang lagi...sy pergi Al-Hidayah 8/11/2013 satu rawatan shj...amalan nya berat utk di laksanakan
10/11/2013 sy pergi manarah ampang, galazy Us. Daud...dia suruh pergi ke Kuang...sbb ramai perawat disana...recommend ust. Othman.
01/12/2013 sy berjumpa ust othman...masa scan di jari kaki..ranting patah...hebat katanya.

Symptom saya, sy terdengar suara perempuan (ramai) dan sedikit lelaki. sy bercakap didalam hati ada yg mendengar dan boleh berbual2...malah apa yang sy berangan suara itu dapat mendengar...sy mendengar mereka berbincang di waktu awal pagi....ada kalanya seperti dia dengar....then they stop talking atau bercakap didalam hati...ada kalanya sy boleh mendengar orang bercakap didalam hati bila sudah "peak"/teruk.

Utz othman ketuk di leher dan di punggung....suara x hilang lagi.
sy meminta di ketuk di dada/hati....menggelupur di ketuk sehingga memerlukan  2 orang untuk memegang...dan berhenti setelah sejam lebih...sy x tahan dan dia pun x tahan..ust othman mcacam ada 2 benda, satu diluar satu didalam.

Dia meminta untuk dijirus cuka keatas arwah datuk nenek & moyang supaya mudah hilang dgn kos RM1000 dan dibuat oleh pakar.
Masaalah sy keluarga tidak membenarkan...ramai ahli keluarga selalu menziarah kubur dan takut jd fitnah. so no more Manarah...krn x dapat memenuhi permintaan mereka.

14/12/2013 sy pergi ke Darussyifa tapi x dapat detect....ada suara, badan terasa benda bergerak2, etc...

Saya sukar tidur tanpa memakan pil tidur. sejak 2004 sehingga sekarang. Sy juga pergi PPUKM jumpa pakar sejak 2005 sehingga sekarang. Pertama kali ke PPUKM pd 2002 dan dah x pergi lg. Akibat selalu ambik ubat tidor di klinik, Dr sarankan kembali ke PPUKM. Pakai ubat tido pun kalo makan pukul 11 mln pukul 3/4 dah ter jaga mcm ada benda lalu.

Pada 2008 sehingga 2012, sy study part-time ACCA dan lulus. masa itu kurang gangguan /hampir tiada langsung. kadang datang suara....x pergi berubat pun hilang...

Sekarang, bangun tidur ...dah dengar suara2 mostly bujang. FYI sy masih bujang usia 38 tahun lelaki.

x de lah sampai putus harapan utk berubat..tampi ada sedikit hampa dan buang masa dan duit.

 Amalan saya sekarang:
Bangun tidur minum air Zam Zam, solat tahajut jika bangun awal...terdengar suara. Habbatussauda 3 biji 3 x sehari. Al-wakiah & Al-Mulk selepas subuh atau selepas maghrib. Sulat sunat dhoha 4 rakaat. kekadang Ar'Rad pesanan Us Daud Manarah Ampang.  Surah Kahfi mostly mlm Jumaat.

Mohon pertolongan Abg...mana perlu saya pergi...saya pasti mcm suara orang dan tidak tahu siapa, seperti mereka telah berjanji untuk tidak memberi tahu siapa mereka...kalo tahu senang terajang...10 thn bang....geram...

Mohon pertolongan jika ada perawat yg mengendalikan kes spt ini.
Kalo kawin hilang x agak2...

Salam...maaf mengganggu.
IP IP Logged
abg_ramz
Admin Group
Admin Group
Avatar
Perawat Darussalam

Joined: 20-Nov-2006
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 6188
Quote abg_ramz Replybullet Posted: 09-Mar-2014 at 1:09pm
Originally posted by waizee

Salam Abg Ramz,saya ada gangguan shizoprenia sejak 2002...

Symptom saya, sy terdengar suara perempuan (ramai) dan sedikit lelaki. sy bercakap didalam hati ada yg mendengar dan boleh berbual2...malah apa yang sy berangan suara itu dapat mendengar...sy mendengar mereka berbincang di waktu awal pagi....ada kalanya seperti dia dengar....then they stop talking atau bercakap didalam hati...


wa'alaikumussalam,

Maaf kerana terlepas pandang posting Jan ini. Ini sudah pun March 2014. Sepatutnya bila saya login posting un-approved ni saya nampak, agaknya masalah Web-Wiz ni.

Namun jangan susah hati, setiap penyakit ada ubatnya (hadis sahih),
cuba lakukan amalan berikut setiap hari:

Baca "YA ALLAH hu Rabbi" 1,000x setiap hari
Baca "Bismillah hir Rahman nir Rahim" 1,000x setiap hari. Kalau nak cepat pemulihannya baca 2,000x atau 3,000x atau lebih. in sha Allah dalam masa 1-2 minggu akan ada kurang..

Jangan lupa zikir lain seperti Istighfar 100x, dan Salawat 100x. Juga tahlil panjang LA ILAA HA ILLALLAH MUHAMDur RASULLAH sekurangnya 100x sehari

Sekian dari saya

wassalaam

Edited by abg_ramz - 09-Mar-2014 at 1:11pm
Saya hanyalah seorang tukang seru; berserulah kita kepada ALLAH, Tuhan yang menguasai Segala Apa yang di Langit dan di Bumi
IP IP Logged
Post Reply Post New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide

This page was generated in 0.030 seconds.