Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  CalendarCalendar  Search The ForumSearch  HelpHelp
  RegisterRegister  LoginLogin
Perbincangan ilmu2 yang berasaskan jin
 Forum Rawatan SihirSeksyen Ahli Serious berYURAN (Malay Only)Perbincangan ilmu2 yang berasaskan jin
Message Icon Topic: Video GM Tenaga Dalam DiBelasah Remaja Post Reply Post New Topic
Author Message
abg_ramz
Admin Group
Admin Group
Avatar
Perawat Darussalam

Joined: 20-Nov-2006
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 6190
Quote abg_ramz Replybullet Topic: Video GM Tenaga Dalam DiBelasah Remaja
    Posted: 22-Apr-2010 at 7:15am
Assalamu'alaikom,
 
Sila perhatikan video perlawanan antara seorang Grandmaster Tenaga Dalam (sifu tua) Master Sasaki dengan seorang pemuda yg terlatih dalam Karate. 
 


Videonya di sini:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oMgVmFzBrus

Masa awal perlawanan karate boy macam nampak berhati-hati (atau takut) juga nak rempuh grandmaster yang dikatakan "handal." Agaknya bila karate boy tu rasa tidak ada bahaya, maka dia pun mula menyerang. Tak sampai 2 minit, GM sifu tua dah kena tumbuk di mulut dan berdarah. Seterusnya ditinju lagi, kalah GM tu lagi.
 


Tetapi kalau kita perhatikan video di atas sekali
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=q9rl1EvJX_k

dia lawan mamat bawa pedang, sekali Master Sasaki hembus dah lembek..... (betul ke atau berlakon kot)
 
Kalau di Video ke 2
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tib2Urowsdc#t=0s

GM tu kelihatan lagi handal. Dia lawan ramai orang macam orang halau lalat. Sorang tu mat salleh ada tocang.
 
Asal dia gerak tangan, dah tergolek-golek ...... Lepas tu ada lagi ujian kekuatan, ramai-ramai beratur untuk tolak dia.
 
Macam biasa, tokguru Master Sasaki, sekali tolak jatuh semua.....LOL... macam cerita budak-budak...
 
Conclusion-nya, kalau sungguh nak belajar bersilat, berkarate, kena lah berlatih sungguh sehingga keluar peluh betul. Mana ada short-cut, nanti akhirnya kita jadi syok sendiri... Ouch
 
Pendek kata, kurangkan angan-angan.....
 
Semoga bermanfaat
 
Sekian wassalam
 
 


Edited by abg_ramz - 08-Jan-2012 at 6:30pm
Saya hanyalah seorang tukang seru; berserulah kita kepada ALLAH, Tuhan yang menguasai Segala Apa yang di Langit dan di Bumi
IP IP Logged
Post Reply Post New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide

This page was generated in 0.020 seconds.