Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  CalendarCalendar  Search The ForumSearch  HelpHelp
  RegisterRegister  LoginLogin
Peraturan Forum / Forum Regulations
 Forum Rawatan SihirMakluman (Malay Only) To Be RecompiledPeraturan Forum / Forum Regulations
Message Icon Topic: Berhati2 apabila perawat banyak rahsia(Topic Closed Topic Closed) Post Reply Post New Topic
<< Prev Page  of 2
Author Message
abg_ramz
Admin Group
Admin Group
Avatar
Perawat Darussalam

Joined: 20-Nov-2006
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 6189
bullet Posted: 02-Oct-2007 at 8:09am
Originally posted by pakdak

sesunguhnya kesembuhan itu hanya datang dari Allah Yang Maha Kuasa.Alhamdulillah jika semua sudah selesai.
pakdak minta maaf pada abg ramz kerana tak dapat bagi tau nama guru pakdak.jangan marah ok
 
Saya tak marah. Cuma nasihat saya pada ahli2 forum elakkan perawat yang banyak berahsia, almaklum zaman sekarang macam2 boleh berlaku. Jadi sama2lah kita faham2.
 
Smile
 
 
Saya hanyalah seorang tukang seru; berserulah kita kepada ALLAH, Tuhan yang menguasai Segala Apa yang di Langit dan di Bumi
IP IP Logged
pakdak
Emergency Kes
Emergency Kes
Avatar
Perawat banyak rahsia

Joined: 22-Sep-2007
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 0
bullet Posted: 02-Oct-2007 at 11:44pm
 
Saya tak marah. Cuma nasihat saya pada ahli2 forum elakkan perawat yang banyak berahsia, almaklum zaman sekarang macam2 boleh berlaku. Jadi sama2lah kita faham2.
 
Smile
 
 
[/QUOTE] Subhanallah ,hanya Allah SWT yang lebih mengetahui hati pakdak
IP IP Logged
zailan175
Ahli Zaman Free
Ahli Zaman Free

28/5/07 - 27/5/08

Joined: 26-May-2007
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 843
bullet Posted: 03-Oct-2007 at 8:53am
sebenarnya pak dak saya dah terkena dua tiga kali macam ni pakdak...bukan lah saya bersangka buruk tetapi lebih kepada berhati hati. adalah lebih baik bila kita tahu siapa guru dan apa kaedah rawatan untuk menjadikannya tidak was was insyaALLAH....pernah satu ketika seorang perawat datang kerumah abg ipar dan mengaku anak murid harun din dan mintak duit ribu ribu nak settle kes ini....dan ada juga seorang lagi yang datang kerumah membawa kain kapan ...katanya untuk memagar rumah...bila check check rupanya dia pakai pochong untuk pagar rumah MASYAALLAH...budak budak tu sampai naik takut lebih..dan banyak lagi kisah pakdak...saya lagi suka kalau orang bantu saya tapi kenalah siasat ...

saya mohon pakdak perkenalkan diri secara rasmi mudah mudahan saya akan rujuk kepada pakdak bila diperlukan,,,,insyaALLAH
IP IP Logged
abg_ramz
Admin Group
Admin Group
Avatar
Perawat Darussalam

Joined: 20-Nov-2006
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 6189
bullet Posted: 05-Oct-2007 at 7:09am
Beginilah hakikat keadaan akhir zaman. Tidak cukup sebut nama ALLAH di hujung bibir dan terus orang nak percaya. Zaman sekarang perlu sijil ijazah yang boleh dilihat, atau orang ke-3 (referee) yang boleh dirujuk sebagai jaminan apa dikata itu betul.
 
Kalaulah masa kita interview kerja, benda2 ni di tanya jugak kan ? Begitulah juga keadaannya bila hendak merawat dan nak pegang2 anak orang.
 
Dalam satu hadis, Nabi saw sendiri hampir diburuk sangka oleh 2 orang sahabat semasa berjalan dengan isterinya (seingat saya, isterinya bernama Sapiah) beliau cepat2 menerangkan kepada 2 orang Sahabat yang terasa sangsi dan cepat2 jalan untuk elakkan baginda dan isterinya.
 
Jadi perlu juga kita menjelaskan keadaan daripada biarkan orang ramai berburuk sangka.
 
 
 
 
 
 
 
 
Saya hanyalah seorang tukang seru; berserulah kita kepada ALLAH, Tuhan yang menguasai Segala Apa yang di Langit dan di Bumi
IP IP Logged
<< Prev Page  of 2
Post Reply Post New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide

This page was generated in 0.016 seconds.