Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  CalendarCalendar  Search The ForumSearch  HelpHelp
  RegisterRegister  LoginLogin
Panduan Doa Makbul
 Forum Rawatan SihirSeksyen Ahli Serious berYURAN (Malay Only)Panduan Doa Makbul
Message Icon Topic: Cara untuk merosakkan doa rawatan kita Post Reply Post New Topic
<< Prev Page  of 5
Author Message
matabulat
Emergency Kes
Emergency Kes


Joined: 22-Dec-2006
Online Status: Offline
Posts: 9
Quote matabulat Replybullet Posted: 18-Jan-2007 at 9:35am
Originally posted by ketualanun

makin banyak aku tahu.... makin banyak yang aku tak tahu sebenarnya.
 
 
Samalah...saya pun macam tu...makin banyak kena belajar...makin teruja..
IP IP Logged
abg_ramz
Admin Group
Admin Group
Avatar
Perawat Darussalam

Joined: 20-Nov-2006
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 6188
Quote abg_ramz Replybullet Posted: 18-Jan-2007 at 10:08am
Originally posted by matabulat

Originally posted by ketualanun

makin banyak aku tahu.... makin banyak yang aku tak tahu sebenarnya.
 
 
Samalah...saya pun macam tu...makin banyak kena belajar...makin teruja..
 
perhatikanlah ilmu yang  kita tuntut mesti di amalkan. Kalau tidak kita akan disoal diakhirat kelak. Dead
 
Kalau nak kaji saja, satu bidang berkaitan nyamuk sahaja ada beratus-ratus PhD di universiti2 terkemuka di negara2 membangun.....
 
Yang penting amalan ilmu memberi manfaat kepada kita dan masyarakat, insyALLAH
 
 
 
 
 
 
 
Saya hanyalah seorang tukang seru; berserulah kita kepada ALLAH, Tuhan yang menguasai Segala Apa yang di Langit dan di Bumi
IP IP Logged
abg_ramz
Admin Group
Admin Group
Avatar
Perawat Darussalam

Joined: 20-Nov-2006
Location: Malaysia
Online Status: Offline
Posts: 6188
Quote abg_ramz Replybullet Posted: 14-Apr-2009 at 7:54pm
Assalamu'alaikom,

Sebagai meringkas perbincangan di sini,  saya sarankan pembaca:

1) elakkan mengambil nasihat dari id yang mencerminkan jiwa buruk (contohnya Ketua Perompak)

2) elakkan mengambil nasihat agama dari orang-orang yang disyakki  mengamalkan perkara jelas syirik seperti buat patung, puja patung di kubur Cina.

3) dalam perkara yang kalau kita mudah salah faham dan ia-nya membuat kerosakkan besar kepada akidah (terkeluar agama, amal di tolak 40 hari) sebaiknya dapatkan penjelasan dari imam-imam yang muktabar, dan bukan-nya dari budak-budak sekolah

Sekian wassalam

Saya hanyalah seorang tukang seru; berserulah kita kepada ALLAH, Tuhan yang menguasai Segala Apa yang di Langit dan di Bumi
IP IP Logged
<< Prev Page  of 5
Post Reply Post New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide

This page was generated in 0.031 seconds.